Rumah > Budaya & berita > Kandungan

Lampu jalan LED kuasa tinggi penyejukan penyelesaian

Aug 04, 2015

Keputusan mendahului aplikasi pencahayaan kilang beberapa teknologi utama, Reka-bentuk haba yang amat penting sebahagian daripadanya, tetapi juga menghadkan akses kepada salah satu daripada teknik-teknik yang paling banyak digunakan untuk. Dalam erti kata lain, Reka-bentuk haba secara langsung akan menentukan kelebihan prestasi loji lampu LED dan keburukan serta aplikasi sebenar boleh mencapai kejayaan.

A, penyelesaian haba LED berkuasa tinggi

Kuasa LED adalah membentuk lampu LED kilang sumber cahaya asas, pada masa ini cip elektrik p cahaya kecekapan penukaran adalah rendah, hanya 15% ~ 20%, cip saiz fizikal untuk 1 ~ 6125 mm 2, kawasan kepadatan kecil, kuasa dan haba adalah besar, dengan penggunaan kuasa di dalam 80% ~ 85% akan penukaran haba dan perlu diedarkan, dan cip suhu lebih mesti menghargai Shi , pemboleh ubah panjang gelombang yang berkuat cahaya lama, warna berlaku merah bergerak, akan membawa kepada cip cahaya kecekapan yang menurun dan menggunakan hidup dikurangkan, banyak bertanya. Oleh itu, untuk memastikan keberkesanan penggunaan LED berkuasa tinggi normal, dissipation haba adalah pertama semua masalah yang penting perlu diselesaikan.

Dua, jangka hayat LED junction suhu dan berluminositi sentiasa berubah-ubah,

Berdasarkan ciri-ciri kuasa tinggi LED, suhu persimpangan dan sentiasa berubah-ubah berluminositi saiz, jangka hidup mempunyai kepentingan langsung.

Seperti peningkatan suhu junction cip LED, output sentiasa berubah-ubah berluminositi jatuh dalam kerap, hayat perkhidmatan juga menunjukkan trend yang menurun dalam puasa. Oleh itu mengurangkan cip dikekalkan dalam julat yang dibenarkan mendahului terlebih dahulu untuk menyelesaikan isu-isu teknikal yang penting.

Ketiga, pembungkusan LED, haba

Reka bentuk haba daripada pakej LED ditentukan oleh proses pembuatan LED. Rajah 2 menunjukkan LED pakej haba Reka bentuk kemajuan proses umum, terutamanya oleh Reka bentuk haba cip dan reka bentuk pembungkusan. Dengan cara ini, melalui Reka bentuk saintifik dan rasional boleh memuaskan LED panduan haba dan menyejukkan.

Empat, LED penyelesaian penyejukan sekunder

Untuk LED berkuasa tinggi yang tersedia secara komersil, dibina oleh cip dengan reka bentuk haba pakej adalah tetap, penggunaan tidak boleh ditukar, oleh itu apabila digunakan seperti pencahayaan lampu diperlukan mengikut keadaan sebenar dan keadaan kerja Reka bentuk penyelesaian haba sekunder.