Rumah > Budaya & berita > Kandungan

Lampu LED daripada lampu jalan yang lebih kecil, lebih tradisional biru

Aug 04, 2015

Lin Yandan, penilaian ketidakselesaan silau piawaian tradisional dan berasaskan tradisional jenis sumber cahaya, mungkin tidak sesuai untuk lampu LED, sebagai contoh, sama kecerahan daripada lampu LED tradisional yang lebih kecil, ini mungkin meningkat silau ketidakselesaan. Di samping itu, putih yang biasa menyebabkan bahagian biru spektrum lebih banyak tenaga, ia juga boleh menyebabkan silau yang banyak, kerana berdasarkan kajian sebelum ini, dalam konteks sama kecerahan, cahaya wawasan biru cerah.

Penyiasatan, pasukan direka makmal menetapkan, peniruan berbeza keadaan lampu jalan. Kakitangan penyelidikan akan bilik permukaan tanah dan dinding semua bersalut hitam, dan di bilik sekitar diletakkan berbeza daripada gelap tiruan lampu jalan Shang LED Street keadaan pencahayaan, penyelidikan kakitangan pelarasan lampu, dicipta 72 spesies berbeza keadaan cahaya, pemerhati sukarelawan adalah keperluan kepada tidak selesa silau cahaya tahap 9 yang ditetapkan, jumlah isipadu gred, dari "merendah diri" untuk "untuk berdiri".

Silau ujian sebelum ujian terdapat beberapa tanda aras, Lin Yandan berkata: "walaupun tidak selesa silau dari ciri-ciri sumber tradisional untuk lampu LED tidak boleh diterima pakai, tetapi boleh menjejaskan keselesaan dan silau faktor berubah." Penyelidik kali parameter sistem eksperimen empat-point lampu: kecerahan LED lampu, kecerahan latar belakang, dari sudut pandangan pemerhati dalam dimensi lampu LED, DIPIMPIN dan memerhatikan sudut penglihatan.