Rumah > Budaya & berita > Kandungan

Lonjakan penyesuaian semula lampu jalan LED di rantau Global

Aug 04, 2015

Jalan LED cahaya penyesuaian semula lonjakan di rantau global, dalam beberapa tahun, konsep bandar pintar serta dasar-dasar yang berkaitan untuk menggalakkan "tinggi sejuk" smart lamp akan muncul kemudian di bandar-bandar utama.

Hangzhou pintar Streetlight berita beberapa waktu yang lalu membangkitkan kebimbangan orang ramai. Pengurusan bandar di Hangzhou Huang Gu Bukit jalan tidak jauh dari kampus Universiti Zhejiang xixi bersepadu projek perintis Streetlight pintar, Tujuannya adalah untuk mendapatkan di bandar Streetlight perisikan dgn taburan seragam Chengguan penting nod Internet hal. Kedua-dua orang yang bertemu di jalan raya boleh menikmati WIFI, telefon bimbit yang dicas asas keperluan dan mencapai kualiti pencahayaan kesan kawalan, itu adalah yang terbaik daripada kedua-duanya.

Selain dari Hangzhou smart streetlights pangkat, banyak bandar telah melaksanakan sistem lampu jalan yang bijak. Tianjin merancang untuk mengubah lampu mercury tekanan tinggi, dan menggalakkan pembangunan lampu hijau di bandar. Juga, akan dibina di dalam negara mengambil menerajui Pusat pemantauan bijak lampu jalan, dan laluan khas bagi lampu jalan mengawal dan masa dikawal dengan gabungan kaedah-kaedah kawalan, berdasarkan matahari terbit dan matahari terbenam masa perubahan pencahayaan kolam tangkap masa nyata, dihantar secara automatik menghidupkan lampu apabila mencapai arahan Lux yang ditetapkan.

Internet akan perkara-perkara, Internet + memperkenalkan konsep konsep bandar pintar penuh, kini mempunyai lebih daripada 500 bandar-bandar di China untuk juruterbang bandar Bestari, bercadang untuk melabur lebih satu trilion. Smart lampu jalan kepada askar-askar kelas pertama yang membina bandar pintar, permintaan yang paling mendesak.

Sementara itu, Philips, pencahayaan am (GE) dan lain-lain perusahaan terkemuka tempatan tradisional di lampu-lampu jalan yang tradisional atau lampu gergasi, akan bertukar kepada pembangunan pintar lampu. Lampu pintar sebagai niche teknologi yang menguntungkan, mendapatkan sama jalan dengan Maori yang tinggi, ia adalah gabungan lancar "dwi keuntungan". "Semua unit-unit perniagaan, pemimpin kanan Syarikat tentang lampu dalam peluang ini adalah sesuai dengan yang paling tinggi, kerana bandar mempunyai sejumlah besar lampu rosak, bandar Bestari, jika lampu masing-masing disambungkan ke Internet, setiap tiang lampu akan menjadi platform data rangkaian pintar, membentuk satu rangkaian jalan." Han Chen, Pengurus Besar GE lampu di China telah berkata. GE pencahayaan dan GE secara keseluruhan dalam pembangunan pada masa hadapan tumpuan Syarikat pada lampu jalan yang bijak akan bertukar menjadi sebuah syarikat platform pintar.