Rumah > Budaya & berita > Kandungan

Mudah alih rumah berkuasa Solar ditunjukkan di Shanghai untuk kemasukan Amerika Syarikat

Aug 04, 2015

Pelajar Universiti Tongji untuk mereka bentuk dan membina bekas solar mudah alih pada 16hb Shanghai, menghasilkan cara baru bagi orang-orang hidup rendah karbon, dan akan diadakan di Washington pada bulan September tahun ini 2011 Amerika Syarikat Solar Decathlon.

Di hari yang sama, kos $ 250,000, 6 bekas telah dipasang ke dalam ruang yang berbentuk y, lengkap dengan perabot dan barangan elektrik, Semua dibekalkan dengan elektrik solar di rumah "Matahari bilik kontena" menarik perhatian.

Pemberita di tempat kejadian menyaksikan, jumlah keluasan ruang 90 meter persegi, boleh menampung sehingga keluarga yang "selesa" solar rumah, buluh lantai di tingkat, sebelah rumah ada katil lipat, katil menjemput diikuti oleh Kabinet. Sisi lain ialah dapur yang serba lengkap dan bilik mandi, bumbung menubuhkan panel solar untuk membekalkan elektrik dan air panas, hidup air dengan sistem penulenan air kumbahan. Bilik kecil mempunyai fungsi kedua-dua restoran dan Perpustakaan. Selatan rumah telus, pemasangan sudut 120 darjah 2 kontena direka untuk memberi maksimum sudut pandangan. Lantai ke siling pintu kaca kontena pautan terus ke teres luaran dan belakang rumah sebelum. Hanya rumah besar logam selak pada kedua-dua belah, akan bertindak sebagai peringatan kediaman indah ini berkaitan dengan bekas yang berat.

"Siling, dan dinding, dan tanah adalah dengan prestasi tinggi baru vakum penebat Lembaga; akan solar set panas panas dan pengering haba buangan kitar semula, bersepadu untuk satu, meningkatkan telah Suria Ketua menggunakan kecekapan ", Ketua projek, dan bangunan Universiti Tongji hijau dan yang baru tenaga Penyelidikan Pusat Timbalan Pengarah Tan Hongwei diperkenalkan mempunyai matahari perumahan bersepadu lebih banyak item bangunan teknologi penjimatan tenaga, seperti menggunakan tiub lampu panduan akan cahaya semulajadi yang diperkenalkan untuk pencahayaan dalaman , konfigurasi bumbung mempunyai koleksi hujan dan di dalam air kembali dengan sistem, maksimum untuk menggunakan sumber semula jadi,.

Di samping itu, pemantauan persekitaran dalaman, pengurusan tenaga, pengurusan peralatan, dan semua digital lain, visualisasi maklumat, pengeluaran perumahan, penggunaan tenaga, persekitaran hidup dan lain-lain maklumat data dalam paparan Visual masa sebenar, telefon bimbit 3G dan lain-lain terminal mudah alih boleh juga digunakan untuk pemantauan jarak jauh.