Rumah > Budaya & berita > Kandungan

Bagaimana solar untuk pindah ke bandar?

Aug 04, 2015

Pada masa ini, Suria bangunan bersepadu penggunaan haba Suria enterprise diletakkan di pelbagai hadapan untuk hidup melalui. Tidak melakukannya, bermakna bahawa Syarikat akan kehilangan inisiatif di hadapan pasaran persaingan. Melakukan, menghadapi dari pengeluar peralihan kepada sebuah sistem integrator dalam quagmire tersebut.

Tahun ini, banyak perniagaan Pemanas air solar domestik yang sedikit tertekan: kesan dasar luar bandar melemahkan, permintaan pasaran, lemah persaingan, menghadapi peralihan bandar di kawasan luar bandar, bergantung kepada pasaran luar dan lembap terselamat di penghujung hari.

Dasar sokongan secara beransur-ansur meningkat

Di negara ini dalam rancangan pembangunan jangka sederhana dan panjang bagi tenaga boleh diperbaharui, dengan jelas mengenal pasti objektif memberi tumpuan kepada pembangunan solar penggunaan haba di kawasan bandar yang menggalakkan integrasi seni bina Suria, projek Pemanas air solar dan pembinaan solar pemanasan dan penyejukan projek demonstrasi. Di kawasan luar bandar dan bandar-bandar kecil untuk mempromosikan Pemanas air solar isi rumah, solar dan solar periuk. Menjelang 2020, negara memanaskan kawasan mengumpul sehingga 300 juta meter persegi Pemanas air solar dan lain-lain penggunaan haba solar, kapasiti tenaga alternatif tahunan sebanyak 60 juta tan arang standard.

Dalam kebelakangan ini, Kementerian Perumahan, Kementerian Kewangan mengenai sumber-sumber tenaga yang boleh diperbaharu Akta memperkenalkan projek "tenaga boleh baharu membina demonstrasi", untuk menggalakkan dan meningkatkan kerajaan tempatan dalam membina Reka bentuk yang seragam, perancangan penggunaan sistem terma Suria. Liang Junqiang berkata, tempoh "Dua belas lima", Negeri untuk membina tenaga solar bersepadu pembangunan juga akan meningkatkan intensiti dasar-dasar untuk menggalakkan, daripada projek demonstrasi asal menunjukkan county luar bandar dan kawasan-kawasan lain di bandar semasa proses menaik taraf, dan akan mengembangkan bilangan bandar-bandar model. ”

Menembusi pemikiran tradisional

Tahun ini, kerajaan pusat akan dibina di seluruh negara tahun ini kepada 10 juta unit perumahan awam di dalam tempoh 5 tahun untuk membina projek perumahan bandar yang berpendapatan rendah kepada 36 juta unit. Pelancaran polisi ini, sekali lagi kacau panas bangunan bersepadu solar haba perusahaan tempatan untuk mengambil bahagian dalam pembangunan semangat dan motivasi. Linuo Paradigma, matahari, hujan dan Syarikat-syarikat lain yang juga jelas bahawa peluang untuk mengambil kesempatan daripada perumahan yang mampu dimiliki, menggalakkan aplikasi bersepadu bangunan.

Pembangunan masa hadapan Syarikat Suria mestilah "permintaan dipimpin, dari segi pembinaan hartanah pembangunan perusahaan dan menyelesaikan bekalan air panas, dan menyediakan mereka dengan asli perlunya sistem penyelesaian dan perkhidmatan." Untuk memecahkan cerutan semasa mengehadkan pembinaan aplikasi haba solar bersepadu.