Rumah > Budaya & berita > Kandungan

Inovasi teknologi untuk mempercepatkan peningkatan industri Solar haba

Aug 04, 2015

Industri solar haba semalam boleh dikatakan telah mengalami "daripada air panas kepada haba", "daripada komersial kepada Perindustrian", "tersebar untuk integrasi" kemajuan teknologi. Bersama-sama dengan inovasi teknikal dan penemuan dalam tempoh beberapa tahun akan datang, industri solar haba sudah mempunyai "suhu tinggi", "guna tenaga industri" kepada keadaan "solar bangunan integrasi" menaik taraf industri.

Masukkan teknologi suhu 150 ℃

Dalam abad ke-21, China memasuki satu tempoh pembangunan yang pesat, syarikat-syarikat besar muncul sekali ke pertandingan harga staking, rendah kitaran industri, mengakibatkan sebelum suhu dalam aplikasi solar semua berhenti pada tahap panas. Sehingga 2010, 150 ℃ suhu Daerah kosong teknologi solar kaca penuh vakum set paip dan tiub vakum set peranti panas yang terdapat, hanya sebenar dicapai mempunyai solar permohonan dari panas kepada haba perubahan, dibuka mempunyai Pemanas Suria penyejukan dan penyahgaraman air laut, dan perindustrian dan pertanian dengan Panas, pelbagai bidang aplikasi, dalam satu kali kejadian menjadi Suria panas menggunakan yang paling penting pencapaian--bukan sahaja boleh menyediakan Panas , juga boleh cekap kuasa yang dihasilkan.

Malah, di bahagian-bahagian teras pengumpul tiub vakum "dalam kuasa", Pemanas air solar yang mengalami CPC-U tiub vakum pengumpul dan titanium lapisan "Titanium emas" tipikal tempoh peralihan. Linuo Kumpulan yang berjaya membangunkan CPC-U tiub vakum pengumpul sehingga 120 ℃ air panas bukan sahaja dibentangkan Kejuruteraan air panas solar besar-besaran, akan bahan api suhu yang ditetapkan dalam terma teknologi telah dilahirkan.

Sistem bersepadu Pemanasan tenaga perindustrian

Zaman karbon rendah, telah menjadi salah satu titik tumpuan tenaga simpanan, membina kecekapan tenaga, penjimatan tenaga perindustrian adalah pengurangan pelepasan penjimatan tenaga Kebangsaan keutamaan. Jumlah penggunaan tenaga dalam penggunaan tenaga perindustrian menduduki seluruh masyarakat 70% dari latar belakang, aplikasi industri solar tenaga haba adalah keutamaan, dan haba industri memberi tumpuan kepada realiti 80-250 Syarikat Suria ℃ lebih awal daripada ribut.

Walaupun kesukaran, berdasarkan teknologi tenaga suria, bersepadu dengan dandang baru sistem dengan sistem solar dandang Pemanasan suhu CPC telah berjaya dibangunkan seperti yang dijadualkan. Set ini bersepadu sistem termodinamik berdasarkan suhu di kawasan panas 5200 meter persegi, penjimatan 1156 tan arang standard, pelepasan karbon dioksida 3005 Tan, siap perubahan asas dalam industri tenaga solar daripada perumahan kepada perindustrian.

Split-perfect gabungan teknologi dan seni bina

Berbanding dengan peringkat penyelidikan teknologi penggunaan tenaga solar haba, "membina" adalah menurun dalam proses pembangunan keseluruhannya. Bertahun-tahun yang lalu, Pemanas air hanya tinggal di fasa awam, lebih daripada untuk menyelesaikan gangguan yang disebabkan oleh pemasangan tenaga solar pertikaian harta tanah, kepelbagaian seni bina tetapi juga untuk keperluan perniagaan Pemanas air yang lebih tinggi.